Doorgaan naar hoofdcontent

Klassikale training - “Privacy Officer in de praktijk”

25 mei treedt de nieuwe AVG in werking. Organisaties kunnen het zich niet permitteren om niet iemand te hebben, die weet om te gaan met de problematiek rond privacy. Denk aan de aandacht van de media voor dit onderwerp met het risico op reputatieschade, aan de meldplicht Wet Datalekken of de verhoogde boetes, aan de bewerkersovereenkomsten die steeds vaker geëist worden en aan de verplichting om een Privacy Officer in dienst te hebben.

Hoe pas je echter deze complexe materie in de praktijk toe?

In samenwerking met Quality Mentor organiseert Value360 de 2 daagse training  “Privacy Officer in de praktijk”. Deze wordt nu nog enkele kere gegeven. Reserveer daarom nu uw plaats voor:
  • 8/9 mei te Akersloot: Er is zijn nog enkele plekken voor deze training
  • 15/16 mei te Houten: Volgeboekt
  • 7/8 juni te Zwolle: Er zijn nog voldoende plekken beschikbaar

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die verantwoordelijkheid heeft gekregen voor verwerking en bescherming van persoonsgegevens, maar nog op zoek is hoe dit praktisch toe te kunnen passen in zijn/haar organisatie.

Quotes van eerdere cursisten:


“Onbekende materie, maar door de cursus heen 100% duidelijk en verhelderend geworden.” – eigenaar ICT bedrijf
“Ik heb het als heel prettig ervaren. Aanrader vanwege de praktische toepasbaarheid” – Bedrijfsjurist
“Ik kwam met vragen die allemaal beantwoord zijn. Nu nog in de praktijk toepassen. Het was leerzaam, zeker niet mijn favoriete onderwerp, maar wel noodzakelijk.”- Systeembeheerder
“Duffe stof op een plezierige manier vertaald naar praktisch toepasbare stof. Prima ingespeeld op de verwachtingen.” - Coach
“Zinvol, leerzaam, praktisch toepasbaar, interactief en gezellig.”- HR manager


De kosten van deze tweedaagse cursus bedragen euro 1.195,00 excl. BTW (inclusief drankjes, lunch en cursusmaterialen). En na de training gaat u de implementatie van de AVG voor uw organisatie met vertrouwen tegemoet.

Stuur voor meer informatie een mail met uw contactinformatie naar marcel@value360.nl of bel met 085-0640361


Reacties

Populaire posts van deze blog

Digitale transformatie faciliteren met de BusinessITScan ®

Hoe digitaal getransformeerd bent u eigenlijk al?
Naast telefonie, cloud en internetverbindingen spelen nog veel andere thema’s om een organisatie digitaal te transformeren. Weet u bijvoorbeeld hoe u meer profijt kunt halen uit uw automatisering? hoe u uw organisatie klaar moet maken voor de AVG? of hoe u kunt zorgen dat IT uw organisatie beter faciliteert? 
Value360 kan u faciliteren om snel en glashelder antwoord te krijgen op deze en andere relevante vragen en om inzicht te krijgen in de stand van zaken binnen uw organisatie.  Het doorlopen van de BusinessITScan ® biedt u snel en compleet inzicht in de verbeterpunten op de zes belangrijkste IT-succesfactoren, zonder eerst een duur en langdurig adviestraject te moeten doorlopen.
U kunt zich via deze link online registreren voor een kosteloze sneakpreview, en u kunt, wanneer u dat wilt, daarna gemakkelijk meerdere collega’s uitnodigen om ook hun meningen te geven.
Het automatisch gegenereerde adviesrapport dat volgt, voorziet u meteen van…

Hoe goed zijn uw medewerkers op de hoogte van de Cybergevaren?

Waarom hebben we het hier eigenlijk over?
Al sinds 1 januari 2016 is de Wet Meldplicht Datalekken is in werking gesteld. Dus vanaf dat moment zijn organisaties verplicht melding te maken van “beveiligingsincidenten” met betrekking tot persoonsgegevens. Op het niet nakomen van deze verplichting staat aanzienlijke boetes. En per mei 2018 komt hier nog eens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU wetgeving - General Data Protection Regulation) over heen, die tot gevolg heeft dat een directie/MT zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden.

Wat is dan precies een datalek?
De definitie is helaas wat onduidelijk en op meerdere manieren te interpreteren. Het staat geformuleerd als een inbreuk op de beveiliging, waarbij een aanmerkelijke kans bestaat op nadelige gevolgen voor betrokkenen. Dit betekent dat elk beveiligingsincident waarbij persoonsgegevens misbruikt kunnen worden, in potentie een datalek is dat gemeld moet worden. Niet elk datalek moet worden gemeld. De wet bepaalt…